De vluchtelingen van Calais

De vluchtelingen van Calais

Even bij praten...

Tijdens een autorit waarbij ze een verkeerde afslag nam, kwam Droes aan bij de vluchtelingen van Calais. In een mensonterend bestaan en zonder zekerheid op wat de dag van morgen brengen zal, zijn ze genoodzaakt om daar te bivakkeren in hele slechte omstandigheden……

Dat was 14 februari 2007. Vanaf dat moment rijden medewerkers van de Heksenketel elk weekend naar Calais om tasjes met eten en drinken te brengen.

CALAIS: STORM EN SNEEUW ....KOUD !!!!!!

vluchtelingenPosted by Lena Wed, January 23, 2013 00:38:39

CALAIS IN JAUARI 2013

Met de Nieuwjaarskaart van Salam:

Na een maand lang regenen in december .... met op de camping een ingezakte voortent plus een aardige waterzak.


December was ook de maand dat er rond de uitdeelplaats nog volop tentjes stonden, dit is allemaal verdwenen, opgeruimd, dan komt gelijk de vraag naar boven: Waar is iedereen? Waar slaapt iedereen?

Dan is het helemaal eng als de eerste keer in het nieuwe jaar, 0p 5 januari, een kwartier voor het uitdelen nog geen jongens te zien zijn, maar wel overal politie-auto's. Zelfs op de uitdeelplaats staat er politie, een eng sfeertje, de jongens die dan op het laatste moment toch te voorschijn komen zijn opvallend rustig. Na het eten ook snel weer weg. De reden van dit politie-optreden was dat er een grote vechtpartij met messen was geweest in Teteghem en wel honderd jongens waren de kanten van Calais opgekomen. Het is een zoekplaatje maar achterin staat een rij politie-agenten.

12 januari , onderweg naar Calais worden we verrast door een sneeuwbui. In Nederland en Belgie volop zon...even over de Franse grens werd de lucht wel erg grauw en grijs...samen met een storm leek het op een echte sneeuwstorm...koud !!! Onder een afdakje staat een groepje te wachten tot het hek opengaat en ze naar binnen kunnen:

Ook bij het uitdelen: zo koud en nat want het bleef maar sneeuwen. voor de jongens was het dan ook: eten en wegwezen, gelukkig was de mogelijkheid er weer om in de sporthal te slapen.

De week daarna, 29 januari, is het de eerste keer geweest in 6 jaar, dat we donderdags wel de tasjes gemaakt hebben, maar door het slechte weer, zijn we niet gegaan...een kamertje vol tasjes....140....wachten een week:

Een krantenartikel, als laatste

hier zal Evert wel blij mee zijn.

  • Comments(0)