De vluchtelingen van Calais

De vluchtelingen van Calais

Even bij praten...

Tijdens een autorit waarbij ze een verkeerde afslag nam, kwam Droes aan bij de vluchtelingen van Calais. In een mensonterend bestaan en zonder zekerheid op wat de dag van morgen brengen zal, zijn ze genoodzaakt om daar te bivakkeren in hele slechte omstandigheden……

Dat was 14 februari 2007. Vanaf dat moment rijden medewerkers van de Heksenketel elk weekend naar Calais om tasjes met eten en drinken te brengen.

EVERT

vluchtelingenPosted by Lena Fri, December 14, 2012 00:50:45

Dinsdag 4 december 2012 is Evert overleden.

Zaterdag 8 december 2012: de crematie van Evert om 9.45 uur.

Evert en Calais horen bij elkaar. Hij was er altijd mee bezig. Hij maakte de contacten om te bedelen voor Calais en dat lukte hem als handelsman erg goed.

Mede dank zij hem is het mogelijk geweest door te gaan met de tasjes te vullen, zonodig zorgde hij zelf voor een aanvulling.

Mede dank zij hem is het ook mogelijk gebleven voor mij om elke week de tasjes naar Calais te brengen door zijn bijdrage aan de bezinekosten. Tot op het laatst in zijn leven vroeg hij hoe het was in Calais. Hij was op de hoogte van de extra boodschappen die naar de jungle gebracht werden.

De zaterdag voor zijn overlijden was dat weinig omdat we dit niet elke week kunnen betalen. Ik vertelde hem dat dit moeilijk uit te leggen was aan de jongens, een groep van 40 Afghanen, ze rekenenen er elke zaterdag heel erg op. Evert heeft 2 dagen voor zijn overlijden nog geld gegeven voor boodschappen voor de jungle en toen ik hem daarvoor bedankte was zijn antwoord: "Ik kan het toch niet meenemen" ........ Dit was Evert .........

ik zal hem missen .............................het was mijn "Calais - Maatje".............................

Na de crematie....warme kleren aan en op naar Calais met de tasjes plus 3 speciale boodschappetassen vol. ...van Evert....voor de jongens van de jungle.

Eerst naar de jungle, ze verwachten me daar rond 16.00 uur. De jongens heel blij !! , zij lieten zich niet meer zien bij het uitdelen van de tasjes daarna om 18.00 uur .......ze hadden hun eigen feestje met eieren, tomaten, uien, aardappelen, pasta saus, rijst, spagetti, olie, bonen in tomatensaus en manderijnen.

DANKJEWEL EVERT, DANKJEWEL VOOR ALLES !

  • Comments(0)