De vluchtelingen van Calais

De vluchtelingen van Calais

Even bij praten...

Tijdens een autorit waarbij ze een verkeerde afslag nam, kwam Droes aan bij de vluchtelingen van Calais. In een mensonterend bestaan en zonder zekerheid op wat de dag van morgen brengen zal, zijn ze genoodzaakt om daar te bivakkeren in hele slechte omstandigheden……

Dat was 14 februari 2007. Vanaf dat moment rijden medewerkers van de Heksenketel elk weekend naar Calais om tasjes met eten en drinken te brengen.

CALAIS in de ZOMERMAANDEN

vluchtelingenPosted by Lena Mon, December 10, 2012 10:21:33

Calais zomer 2011 terugblik: Na het vernietigen van alle "huizen" waar de vluchtelingen een slaapplek hadden, werd het steeds drukker op de uitdeelplaats van het eten, de poort stond zelfs open en de mededeling dat het verboden was daar te zijn, buiten de uitdeeltijden van het eten, werd totaal genegeerd en zo verandert per week het beeld van de uitdeelplaats en is er nauwelijks ruimte meer om in de rij te gaan staan voor het uitdelen van het eten zelfs Salam moest een andere opstelling verzinnen omdat de vluchtelingen het toch wel als "hun huis"daar zagen:

In het gebied rond de uitdeelplaats kwamen er per week steeds meer tenten bij, dus ook meer vluchtelingen.Het gaat maar door: ze komen en ze gaan, sommigen blijven hangen omdat ze papieren aangevraagd hebben in Frankrijk. Deze procedure duurt maanden en in die tussentijd is er geen slaapplaats voor deze mensen.

Het lijkt erop dat het optreden de politie toleranter geworden is sinds te machtwisseling Sarkozy -Hollande. Volgens de jongens komen ze langs en tellen en gaan weer. Toch gebeuren er vreemde dingen. Een jongen is ineens dood, nadat hij door de politie is opgepakt. Een demonstratie wordt getolereerd.

  • Comments(0)//vluchtelingencalais.wikoforever.nl/#post88