De vluchtelingen van Calais

De vluchtelingen van Calais

Even bij praten...

Tijdens een autorit waarbij ze een verkeerde afslag nam, kwam Droes aan bij de vluchtelingen van Calais. In een mensonterend bestaan en zonder zekerheid op wat de dag van morgen brengen zal, zijn ze genoodzaakt om daar te bivakkeren in hele slechte omstandigheden……

Dat was 14 februari 2007. Vanaf dat moment rijden medewerkers van de Heksenketel elk weekend naar Calais om tasjes met eten en drinken te brengen.

CALAIS: 9 GRADEN MET EEN KOUDE WIND

vluchtelingenPosted by Lena Mon, May 07, 2012 07:20:45
Calais 5 mei 2012: de slechte economie is ook merkbaar in de tasjes: 6 sigaretjes, een pak spritsen en een zakje biscuit. De auto was verder gevuld met veel sapjes. Bij de uitdeel plaats is het opmerkelijk stil en als ik door een gat in de afrastering kijk, blijkt mijn vermoeden te kloppen: de zeilen zijn verdwenen, de tentjes zijn weg (zie bericht 28-4-2012)

De politie heeft donderdag 3 mei zijn best weer gedaan: alles is verwijderd met natuurlijk de nodige arrestaties en zo lopen de vluchtelingen weer over straat met daartussen de franse zwervers.

Als Salam alles klaar zet kan ik vanuit de auto een foto maken van een groepje dat toch weer op deze plaats wat beschutting zoekt tegen een snijdende wind met als risico om weer opgepakt te worden.

Op een andere plaats in Calais staat er een groot kraakpand, hier verblijven veel vluchtelingen maar ook dit pand zal snel tegen de vlakte gaan, net als vorige panden:

Het is een zoekplaatje, maar in de hoek op de eerste verdieping staat een groepje vluchtelingen..............Ik ben duidelijk in overtreding, want ze willen niet op de foto.

  • Comments(0)//vluchtelingencalais.wikoforever.nl/#post84