De vluchtelingen van Calais

De vluchtelingen van Calais

Even bij praten...

Tijdens een autorit waarbij ze een verkeerde afslag nam, kwam Droes aan bij de vluchtelingen van Calais. In een mensonterend bestaan en zonder zekerheid op wat de dag van morgen brengen zal, zijn ze genoodzaakt om daar te bivakkeren in hele slechte omstandigheden……

Dat was 14 februari 2007. Vanaf dat moment rijden medewerkers van de Heksenketel elk weekend naar Calais om tasjes met eten en drinken te brengen.

CALAIS: KOUD EN HEEL VEEL REGEN

vluchtelingenPosted by Lena Tue, May 01, 2012 09:51:28
Calais 28 april 2011: de afgelopen twee weken was het weer in Nederland slecht: koud, hagelbuien en veel regen. In Frankrijk was het niet veel beter. Met het uitdelen van de tasjes zijn we dan ook in een uur tijd door en door nat. Dat is niet zo erg als je daarna in een warme auto weer op kan drogen, een ander verhaal is als je zelfs geen slaapplaats hebt. Een beetje oplossing voor dit probleem is deze zaterdag zichtbaar: op de plaats waar buiten de geplande etenstijd eigenlijk niemand mag komen, staan nu tenten en een overdekt gedeelte is afgeschermd door een groot stuk zeil: Op de grond liggen er pallets met daarop matrassen, slaapzakken en dekens. Hoelang dit door een politie getolereerd wordt is een groot vraagteken. Een deel van deze jongens hebben asiel aangevraagd in Frankrijk en dan is het wachten, wachten en nog eens wachten op een "interview" zoals ze dat noemen, dit kan maanden duren. Al die tijd hebben ze geen vaste slaapplaats.

  • Comments(0)//vluchtelingencalais.wikoforever.nl/#post83