De vluchtelingen van Calais

De vluchtelingen van Calais

Even bij praten...

Tijdens een autorit waarbij ze een verkeerde afslag nam, kwam Droes aan bij de vluchtelingen van Calais. In een mensonterend bestaan en zonder zekerheid op wat de dag van morgen brengen zal, zijn ze genoodzaakt om daar te bivakkeren in hele slechte omstandigheden……

Dat was 14 februari 2007. Vanaf dat moment rijden medewerkers van de Heksenketel elk weekend naar Calais om tasjes met eten en drinken te brengen.

CALAIS 2011 2 APRIL

vluchtelingenPosted by Lena Fri, April 08, 2011 01:05:40

Calais 2 april: 2 auto's met 200 tasjes en 14 kisten met peren.

Onderweg een snelle stop langs de snelweg, bij de jungle van Teteghem, even toeteren en de vluchtelingen komen toesnellen en zijn blij met de twee kisten met peren.

We willen voor het uitdelen van de tasjes om 6 uur eerst naar het Afrikahuis om daar 4 kisten peren te brengen, een oude fabriek waar zeker wel 80 jongens van verschillende nationaliteiten hun slaapplaatsen gemaakt hebben. Vorige week reden we nog het terrein op, maar nu is de ingang gebarricadeerd:

Als we het terrein op lopen, zien we dat de voorgevel van de oude fabriek vernietigd is. De slaapplaatsen zijn vernietigd, alle spulletjes liggen op een grote hoop. Er wordt gevraagd geen foto's te maken, dus moest ik wachten op de site van de no-borderakttivisten die daar dagelijks tussen de vluchtelingen te vinden zijn.

http://calaismigrantsolidarity.wordpress.com/ ...... donderdag 31 maart

Er wordt gezocht naar prive-spulletjes voor zover iemand die heeft, papier zijn kwijt, papieren die bewijzen dat ze bezig zijn met asiel aan te vragen

We geven 2 kisten met peren en horen wat er gebeurd is, de helft van de jongens kan er niet meer slapen.

Na het uitdelen van de tasjes in Calais, verrassen we de jongens in Duinkerken om vervolgens naar Rotterdam te rijden.

Deze dag is er een journalist van radio Rijmond meegeweest. Onder aan zijn verhaaltje is het mogelijk te horen wat hij van deze lange dag gemaakt heeft.

http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News%2FDefault%2F2011%2Fapril%2FHoogvlietse%20helpt%20vluchtelingen%20Calais

  • Comments(0)//vluchtelingencalais.wikoforever.nl/#post79